Programma

De masterclass bestaat uit een reeks van extreem interactieve avonden waarin het volgende plaatsvindt:

  • Elkaar leren kennen. Het aan elkaar introduceren van de deelnemers is een belangrijk deel van de Masterclass. Verwacht ook veel onderlinge begeleide discussie.
  • Zeven sessies waarin sprekers uit de deelnemende organisaties hun kennis delen. Hierin wordt bewust zoveel mogelijk voorbij het lezing format gegaan. Onderwerpen als bestuurlijke transparantie en e-democratie, privacy en data-issues, digitale sociale innovatie, internet governance en wetgeving komen aan bod. Grote vragen over vrijheid, bestuur, burgerschap, ethiek en macht in het digitale tijdperk komen via deze onderwerpen in zicht.
  • Elke sessie kent een workshop deel waarin we aan de slag gaan met technologie of met de vraag hoe deze kennis en inzichten verder te verspreiden zijn binnen de eigen context, of naar het brede publiek.
  • De masterclass eindigt met een unconference op de laatste avond waarin wordt teruggeblikt op de rode lijn in de gehele masterclass.
  • Het programma van 2022 is nog in ontwikkeling. Rode draad voor het programma van dit najaar is de ‘Public Stack’. De Public Stack is een methode die helpt om inzicht te krijgen in de wijze waarop technologie is bedacht, ontworpen en ontwikkeld.

De ethiek van technologie leidt tot moeilijke keuzes

Partners