Programma

De masterclass bestaat uit een reeks van zeer interactieve avonden waarin het volgende plaatsvindt:

  • Elkaar leren kennen. Het aan elkaar introduceren van de deelnemers is een belangrijk deel van de Masterclass. Verwacht ook veel onderlinge begeleide discussie.
  • Zes sessies waarin sprekers uit de deelnemende organisaties hun kennis delen. Hierin wordt bewust zoveel mogelijk voorbij het lezing format gegaan. Onderwerpen als bestuurlijke transparantie en e-democratie, privacy en data-issues, digitale sociale innovatie, internet governance en wetgeving komen aan bod. Grote vragen over vrijheid, bestuur, burgerschap, ethiek en macht in het digitale tijdperk komen via deze onderwerpen beter in zicht.
  • Elke sessie kent een workshop deel waarin we aan de slag gaan met technologie of met de vraag hoe deze kennis en inzichten verder te verspreiden zijn binnen de eigen context, of naar het brede publiek.
  • Indien Corona het toelaat, is er ook gelegenheid tot informeel contact aan het begin en eind van de masterclassreeks.
  • De masterclass eindigt met een laatste avond waarin de eindopdracht aan elkaar wordt gepresenteerd, en er wordt teruggeblikt op brede rode lijn in de gehele masterclass.
  • Het programma van 2020 is in de maak en wordt binnenkort bekend. Rode draad voor het programma van dit najaar is de ‘Public Stack’. De Public Stack is een methode die helpt om inzicht te krijgen in de wijze waarop technologie is bedacht, ontworpen en ontwikkeld.

De ethiek van technologie leidt tot moeilijke keuzes

Partners