Veelgestelde vragen/FAQ

Wat is de doelgroep van deze masterclass?

De masterclass is gericht op mensen die in hun werk een geïnformeerde keuze willen maken over internet, technologie en de impact daarvan op de maatschappij. Werk je bij een gemeente, provincie of de rijksoverheid? Of misschien bij een bedrijf dat technologie ontwikkelt? Ben je een journalist? Werk je in de rechtspraak? Is er een andere goede reden dat jij hier geïnteresseerd in bent? Kort gezegd: maak jij keuzes over de samenleving of juist over technologie? Dan is deze masterclass voor jou bedoeld. Alle leeftijden zijn welkom, niveaus variërend van studenten tot bestuurders.

Wat ga ik van deze masterclass leren?

Je ontwikkelt tijdens deze masterclass een beeld van het hele stelsel van het internet, de impact ervan op onze maatschappij en dagelijks leven. Onder dit stelsel vallen de technische werking, de besluitvorming, de regels en de ethische afwegingen die hierbij komen kijken. Dus: wat is het internet en wat doet het? Ook breng je gelijk in de praktijk wat je geleerd hebt door hands-on, interactieve onderdelen.

Hoe zijn de masterclasses gestructureerd?

Bij iedere masterclass zullen sprekers en oorspronkelijke denkers een visie presenteren over een specifiek onderwerp. Er zal veel ruimte zijn voor informele uitwisseling en reflectie en elke avond zal een interactief onderdeel hebben.

Waar en wanneer is het?

De bijeenkomsten vinden online plaats tussen 26 oktober tot 14 december 2020 telkens op maandagavond van 20:00 tot 22.00 uur. We streven ernaar de eerste en laatste bijeenkomst fysiek te laten plaatsvinden (als de omstandigheden dat toelaten) in het Theatrum Anatomicum van De Waag in Amsterdam.

Wat kost het?

De masterclass, bestaande uit 7 bijeenkomsten, kost €750 excl BTW per deelnemer. Het is mogelijk de masterclass voor dit bedrag aan te bieden, omdat deze wordt georganiseerd door non-profit-partijen en deels gesubsidieerd wordt. We willen dat de masterclass toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen die er baat bij kunnen hebben. Zijn deze kosten alsnog te hoog voor jou, bijvoorbeeld om dat je niet werkt bij een bedrijf met een scholingsbudget of omdat je student bent? Dan is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een beurs. Motiveer in dat geval bij jouw aanmelding waarom jij gebruik zou willen maken van deze beurs. Bij toekennen van de beurs kost de masterclass €75.

Kan ik of mijn bedrijf een donatie doen?

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in de toekomst van deze masterclass, laat het ons dan weten via masterclassnetpolitiek@internetsociety.info. Met jouw bijdrage maken we de volgende masterclass mogelijk.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur een mailtje naar masterclassnetpolitiek@internetsociety.info.

De ethiek van technologie leidt tot moeilijke keuzes

Partners